CMAT Question Papers 2020

CMAT Previous Year Papers Download PDF Solved Papers

Latest Admission Form

previous year paper cmat cmat previous year question paper cmat model paper cmat question paper cmat solved papers cmat download pdf papers  cmat solved papers cmat model paper pdf cmat pdf paper 2020 cmat 5 years question paper cmat exams papers cmat 2020

CMAT Previous Year Papers Download PDF

Download CMAT Question Papers 2020 PDF from this page. National Testing Agency (NTA) conducts the Common Management Admission Test (CMAT) for those candidates who are willing to get admission in Management Courses. Those candidates who are preparing for CMAT Exam 2020 must download the Last 5 Years CMAT Question Papers provided below. Candidates can download CMAT Previous Year Papers PDF format of CMAT Entrance Exam 2020. So, move your cursor downwards and check CMAT Question Papers PDF from here…

About CMAT

Common Management Admission Test (CMAT) is a very tough national level exam for students who are desirous for top management college in India. Better Preparation is needed to clear the exam by practicing the previous year’s question papers. It is an online computer-based exam, so you should take an online CMAT practice test & try to solve questions on PC. Common Admission Test has the questions of quantitative math, logical reasoning, language comprehension, general awareness.

 

CMAT 2020 Details

Name of the Exam Common Management Admission Test (CMAT)
Conducting Body National Testing Agency (NTA)
Type of The Exam Online Computer-Based Test
Level Of the Exam National-Level Admission Test
Purpose of Conducting exam Admission in PGDM, MBA and
similar, PGCM & Executive PGDM Courses

 

CMAT Question Papers PDF Download

 Previous Year Sample Paper CMAT Previous year papers PDF CMAT
CMAT Question Papers 2019 (Slot 1) Get Here
Common Management Admission Test (CMAT 2018) Slot 2 Get Here
Common Management Admission Test (CMAT 2018) Slot 1 Get Here
CMAT Previous Year Paper PDF Get Here
CMAT Question Papers With Solution PDF Get Here
CMAT Exam Sample Paper Get Here
CMAT 2019 Sample Paper free Get Here
CMT Sample Question Paper PDF Get Here
CMAT Model question Paper Get Here
Analytical-Logical-Reasoning Sample Paper Get Here
CMAT Sample Paper Get Here
Sample Paper of CMAT 2019 Get Here
CMAT Sample Paper Get Here

 

CMAT Sample Question Papers

Question1: What is the probability of getting a ‘nine’ or ‘ten’ on a single throw of two dice?

2/9 [Option ID = 616]

7/36 [Option ID = 617]

1/5 [Option ID = 618]

2/7 [Option ID = 619]

Answer: 2

Question2: The length of a room exceeds its breadth by 2 meters. If the length be increased by 4 meters and the breadth decreased by 2 meters, the area remains the same. Find the surface area of its walls if the height is 3 meters.

248 m2 [Option ID = 620]

424 m2 [Option ID = 621]

112 m2 [Option ID = 622]

84 m2 [Option ID = 623]

Answer: 4

Question3: A bus covers a distance of first 50 km in 40 minutes, next 50 km at a speed of 2 km per minute and the next 30 km at a speed of 1.0 km per minute. What is its average speed during the entire journey?

5 kmph [Option ID = 624]

06 kmph [Option ID = 625]

1 kmph [Option ID = 626]

80 kmph [Option ID = 627]

Answer: 3

Question4: Three wheels making 60, 36 and 24 revolutions in a minute start with a certain point in their circumference downwards. Find when they will again come together in the same position.

4 seconds [Option ID = 628]

5 seconds [Option ID = 629]

10 seconds [Option ID = 630]

Never [Option ID = 631]

Answer: 2

Question5: A certain amount of money invested at 10% per annum compound interest for two years became Rs. 2000. What is the initial investment?

856 [Option ID = 632]

1,625 [Option ID = 633]

1,653 [Option ID = 634]

1,275 [Option ID = 635]

Answer: 3

Question6: If the height of a right circular cone is increased by 200% and the radius of the base is reduced by 50%, then the volume of the cone.

Remains unaltered [Option ID = 636]

Decreases by 25% [Option ID = 637]

Increases by 25% [Option ID = 638]

Increases by 50% [Option ID = 639]

Answer: 2

Question7: An electric appliance is priced at Rs. 600 initially. Because of market recession, price was successively reduced three times, each time by 10% of the price after the earlier reduction. What is the current price?

420 [Option ID = 640]

437.40 [Option ID = 641]

444.30 [Option ID = 642]

478 [Option ID]

Answer: 2

Question8: The average age of three men is 50 years and their ages are in the proportion 3:5:7. The age of the youngest man is:-

40 years [Option ID = 676]

30 years [Option ID = 677]

35 years [Option ID = 678]

50 years [Option ID = 679]

Answer: 2

Question9: By selling mangoes at the rate of 64 for Rs. 2,000, the vendor loses 40%. How many should he sell for Rs. 1000 so as to gain 20%?

12 [Option ID = 680]

16 [Option ID = 681]

15 [Option ID = 682]

20 [Option ID = 683]

Answer: 2

Question10: A mixture of petrol and kerosene weighing 5 kg contains 5% kerosene. How much more kerosene (approx.) must be added into it to make it 10%?

250 gm [Option ID = 696]

275 gm [Option ID = 697]

300 gm [Option ID = 698]

425 gm [Option ID = 699]

Answer: 2

Question 11: Kemal Ataturk was

the first President of Independent Kenya

the founder of modern Turkey

revolutionary leader of Soviet Union

None of the above

Answer: 2

Question 12: Which company’s famously advertised vision statement is ‘The Network is the Computer’?

Cisco Systems

Lucent Technologies

Sun Microsystems

Nortel Networks

Answer: 3

Question 13: Joule is the unit of

temperature

pressure

energy

heat

Answer: 3

Question 14: Dr. Pepper is a famous brand of—

Iced tea

Peppermint

Soft Drinks

None of these

Answer: 3

Question 15: Milkha Singh Stood ____ in 1960 Olympics, in Athletics.

fourth in 400m final

second in 400m final

eighth in 50km walk

seventh in 800m final

Answer: 1

Question 16: Ms. MedhaPatkar is associated with the

Tehri project

Enron project

SardarSarovar project

Dabhol project

Answer: 3

Question 17: Which word does NOT belong with the others?

parsley

basil

dill

mayonnaise

Answer: 4

Question 18: Kathakali, Mohiniatam and Ottamthullal are the famous dances of

Kerala

Karnataka

Orissa

Tamil Nadu

Answer: 1

Question 19: Which word does NOT belong with the others?

inch

ounce

centimeter

yard

Answer: 2

Question 20: Fire temple is the place of worship of which of the following religion?

Taoism

Judaism

Zoroastrianism (Parsi Religion)

Shintoism

Answer: 3

 

CMAT Exam Pattern 2020

Candidates must also check the CMAT exam pattern below. CMAT 2020 Exam Date will be soon announced by the national testing agency.

Mode: The examination will be held in online mode (computer-based test).

Duration: The duration of the exam will be three hours.

Number of Questions: In the examination, a total of 100 multiple choice type questions will be asked.

Total Marks: The question paper will be of 400 marks.

Subjects: The questions will be asked from these segments, i.e. Quantitative Technique, Logical Reasoning, Language Comprehension and General Awareness.

Marking Scheme: For a correct answer, four marks will be allotted to the candidates.

Negative Marking: There will be a negative marking of 1 mark for the wrong answer.

Type of Questions Number of Questions Maximum Marks
Quantitative Techniques & Data Interpretation 25 100
Logical Reasoning 25 100
Language Comprehension(verbal Ability) 25 100
General Awareness 25 100
Total 100 400

 

Click Here For- CMAT Official Website

Final Words

Check the Official Link to get more details of the CMAT Exam 2020. Bookmark this page by hitting CTRL+D or like this page on Facebook or Twitter.