Current Affairs 22 August 2019- Daily GK Questions for Bank or Government Exams

Latest Current Affairs

Current Affairs 22 August 2019

1. Harshad Pandurang Thakur was appointed director of National Institute of Health and Family Welfare , where is the headquarters of this institute located?

A. New Delhi |

2. Recently, it was decided to establish India’s first Central Institute of Chemical Engineering and Technology?

Answer – Gujarat |

3.T20 Physical Disability Cricket World Cup 2019 has been won by which country?

Answer: India |

4. The International Purpose Trust Fund is associated with which international organization?

Answer – United Nations |

5. Recently when was World Photography Day celebrated?

Answer – 19 August |

6. Uttar Pradesh government has changed the name of which intersection to “Atal Chowk”?

A. Hazratganj crossing (Lucknow) |

7. When was World Humanity Day celebrated recently?

Answer – 19 August |

8. Which scientist recently got JC Bose Fellowship Awarded?

Answer – Dr. K. Thangaraj |

9. Recently which famous Odisha journalist died?

Answer- Ranjit Guru |

10. Damodar Ganesh Bapat, related to which region, died recently?

Answer- Social service |

For more information by logging on to our naukaricareer.com portal for daily current affairs ,articles , competition, mirror magazine , general knowledge mirror and job related information. You can also our facebook page for daily updates.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *